dinsdag 8 juli 2014

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep vrijwilligers die onder leiding van Gerrit Rijneveld, de boswachter van Staatsbosbeheer landschapsonderhoud doet in en rond de bossen van Baarn. Dit gebied strekt zich globaal uit van Kasteel Groeneveld in Baarn, Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche tot de Koningslaan tegenover Paleis Soestdijk.

Elk jaar van Pasen tot eind september zijn wij óm het andere weekend van vrijdag vanaf 14.00 uur tot zondagmiddag (kamperend) te vinden op een prachtig terreintje in het bos langs de spoorbaan Baarn – Hilversum. Op zaterdag zijn wij om half tien bij de boswachter om instructies en aanwijzingen voor die dag te krijgen. We werken dan tot twaalf uur en ’s middags van half twee tot vier uur. Als het weer het toelaat, stoken we op zaterdagavond een gezellig kampvuur.

Dat dit een geweldige ervaring is, blijkt uit het feit dat een aantal deelnemers dit al ruin 40 jaar doet. Eerst als jong gezin met kleine kinderen en nu als “(bijna)-bejaarden”. Één van die kinderen is ook vrijwilliger gebleven toen hij zelf een gezin ging stichten, waardoor er nu een familie van drie generaties deelneemt!

Op de pagina “Projecten” kun je zien wat voor soort werkzaamheden wij de afgelopen jaren hebben verricht. Als je zelf eens een keer wil komen ervaren waarom deze weekenden voor ons een soort passie zijn, dan ben je van harte welkom! Het is wel belangrijk om te weten dat er naast een kraan in het bos, geen verdere kampeervoorzieningen zijn. Er wordt wel een toilettent opgezet met een gat in de grond en een berg zand ernaast. Als je dus van een weekendje basic kamperen houdt, dan ben je bij ons aan het goede adres!

In de menubalk onder de kop "Belangstelling?" hebben we een paar mogelijkheden voor dit vrijwilligerswerk op een rijtje gezet. Als je interesse hebt, neem dan even contact op met Ab Hermsen (ons “opperhoofd” en tevens hoofd van de drie-generatie-familie), telefoon 035-6859687 of stuur een e‑mail naar ellysmulders@hetnet.nl. Wie weet word je dan net als wij besmet met het “Landgoedkampvirus”!

Instructies van boswachter

Vijveronderhoud

Het kampeerterrein